Littekens

Littekens

Hypertrofische littekens zijn dikke en rode littekens die eveneens kunnen jeuken of pijnlijk zijn. Ze ontwikkelen zich meestal binnen enkele weken na de verwonding en kunnen ook weer vanzelf weggaan. Dit kan echter wel langer dan een jaar duren. Vrijwel altijd zijn ze blijvend van aard. Vooral de huid boven het borstbeen, de schouders, de nek en de oren is geneigd tot de vorming van deze hypertrofische littekens. Als het litteken op een goed zichtbare plaats zit of erg groot is, kan er voor worden gekozen het litteken te behandelen.

De Laser Genesis is een innovatieve en pijnloze manier om uw litteken te kunnen behandelen.

Ontsierende littekens kunnen ontstaan ten gevolge van verwondingen en chirurgische ingrepen. Er bestaan verschillende soorten littekens:

Hypertrofische littekens – hard en dik weefsel, soms pijnlijk, verheven boven de omringende huid, vaak verkleurt, wit of roodachtig.

Hypertrofische littekens en verkleuringen na verwijdering van tatoeages door plastische chirurgie.

Atrofische littekens – dit soort littekens vallen over het algemeen het minst op ze zijn het meest zichtbaar tussen de beharing bijv. op het hoofd en ze zijn vaak zichtbaar bij negroïde en mensen met oosters en Aziatische afkomst . Het littekenweefsel is dun en zacht, soepel en rekbaar en glanzend.

Keloïd – het is een bijzonder soort hypertrofisch litteken, het is een zeer hard en dik weefsel, vaak zeer pijnlijk en rood.

Laserbehandeling
Lasertherapie met de Genesis Laser is succesvol waar andere therapieën falen. Wetenschappelijke studies toonden aan dat de laser behandeling in veel gevallen een toegevoegde waarde kan hebben in het verminderen van de hypertrofie en verbeteren van de kleur van het litteken.

Afspraak maken

 

OxyGeneo

3-in-1 behandeling met direct resultaat!
OxyGeneo Technologie is een innovatieve huid vernieuwende behandeling die gelijktijdig 3 essentiële acties van een gelaatsbehandeling uitvoert:

  • Exfoliatie van de bovenste huidlaag
  • Insluizen van essentiële revitaliserende werkstoffen
  • Zuurstofvoorziening van de huid van binnenuit.

Oxygeneo is een alternatief voor een microdermabrasie en zuurstofbehandeling in één. Oxygeneo plaatst ontelbare kleine koolstofdioxide belletjes die op de huid uiteenspatten. Hierdoor ontstaat een verhoogde zuurstofvoorziening onder het huidoppervlak wat resulteert in een betere doorbloeding en cel-vernieuwing.

Door middel van een stappenplan komen we aan de volgende resultaten:

  1. Exfoliatie: Het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van jonge nieuwe cellen.
  2. Verbeteren van de zuurstofvoorziening van binnenuit, wat direct zorgt voor vermindering van fijne lijntjes.
  3. Massage en het bevorderen van een betere opname van actieve ingrediënten en werkstoffen.

Oxygeneo is een ontspannende zuurstofbehandeling die geheel pijnloos is en voor elke leeftijd en huidtype geschikt is. Het geeft direct resultaat!

Er kan een keuze worden gemaakt uit 2 behandelmethodes:

  • NeoBright voor huidverjeugdiging, acne en oneffenheden op de huid, verhelderen van de teint, verminderen van grove poriën en het verminderen van pigmentvlekken.
  • NeoRevive richt zich op huidverjonging/anti-aging, huidvernieuwing, egalisatie van de huid en vermindering van fijne lijntjes.

Beide behandelingen kunnen zowel op het gezicht, hals, decolleté, armen en handen worden toegepast.

Afspraak maken

[ terug naar overzicht behandelingen ]

oxygen1Glow